به گزارش خبر گزاری مهر، حجتالاسلام احمد مروی در دیدارهای جداگانه با حسن موحدیان، رئیس شورای اسلامی و سید عبدالله ارجائی، شهردار مشهد مقدس که در تالار ولایت حرم مطهر رضوی انجام شد، ضمن اظهار امیدواری برای شتابگیری بیش از پیش خدمات عمرانی و رفاهی شهرداری در دوران جدید، اظهار کرد: نباید توسعه مشهد به گونهای صورت پذیرد که در آینده شاهد دو بافت قدیم و جدید در شهر باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به نحوه رشد شهر، هماکنون این نگرانی بطور جدی وجود دارد که در آینده تمام آثار شهری و امکانات به یک سمت شهر برود و مناطق پیرامونی حرم مطهر به بافت قدیمی شهر مبدل شوند.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه شهر مشهد به واسطه وجود بارگاه شریف رضوی ایجاد شده و نام آن نیز به اعتبار شهادتگاه امام رضا (ع) گذاشته شده است، ابراز کرد: مرکزیت حرم مطهر در مشهد باید حفظ و توسعه شهر حول محور حرم مطهر رضوی انجام شود تا در بلند مدت، حرم مطهر رضوی به حاشیه نرود.
شایسته سالاری در انتصابات بر گرایشهای سیاسی حاکم باشد
وی به اهمیت شایستهسالاری برای قرارگیری افراد مناسب در جایگاههای شغلی مناسب اشاره و بیان کرد: در نحوه گزینش مدیران و معیارهای حاکم بر این گزینش، تخصص، تعهد، توانایی و پاکدستی باید مدنظر قرار گیرد؛ به عبارتی در انتصابات، شایستهسالاری باید حاکم بر گرایشهای سیاسی باشد.
مروی افزود: گرایشهای سیاسی و جناحی مربوط به دوران انتخابات است، پس از آن، منتخب یا منتخبان، خدمتگزار تمام مردم هستند و باید از تمام ظرفیت کارشناسی نیروهای متخصص فارغ از گرایشات سیاسی استفاده کنند، هرکسی در جریان انقلاب، شایسته و سالم بود باید مورد استفاده قرار گیرد.
انتظارات از شورای شهر انقلابی مشهد بالاست
وی با بیان اینکه مسئولان باید فرصت کوتاه خدمتگزاری را برای حل مشکلات مردم مغتنم بدانند، خاطرنشان کرد: شورای شهر و شهرداری مشهد با رویکرد انقلابی و حزباللهی روی کار آمده است، بنابراین موفقیت یا عدم موفقیت این شورا به حساب جریان ارزشی و انقلابی گذاشته میشود که این امر حساسیت و اهمیت کار شورای شهر را بالا میبرد.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: تمامی رفتار و تعامل اعضای شورای شهر با مردم، خدمات این شورا به شهر و دغدغهمندی این شورا نسبت به مشکلات مردم به حساب جریان انقلابی گذاشته میشود که اعضای شورای شهر و مدیران شهری باید به این موضوع توجه جدی داشته باشند.
مشهد نباید از مفاهیم و نمادهای فرهنگی تهی باشد
وی با بیان اینکه فضای شهر مشهد باید بهگونهای باشد که بیننده احساس کند در شهر امام رضا (ع) است، تصریح کرد: مبلمان شهری و تابلوهای تبلیغاتی مشهد باید بهگونهای معنویت را در بیننده القا کند که مردم احساس کنند در شهر امام رضا (ع) هستند، نمادهای فرهنگ رضوی باید در شهر چشمنواز باشد زیرا مشهد هویت خود را از حرم مطهر رضوی میگیرد از این رو، نمادسازیها و فضاآراییها در این شهر باید بهگونهای باشد که معانی و مفاهیم فرهنگی را به بیننده منتقل کند، فضای شهر مشهد بهعنوان پایتخت معنوی ایران اسلامی نباید از مفاهیم و نمادهای فرهنگی خالی باشد.
مروی بر لزوم توسعه حمل و نقل عمومی، کاهش بار ترافیک خیابانهای پیرامون حرم مطهر، افزایش پارکینگهای اطراف حرم مطهر و تسهیل شرایط تشرف زائران تأکید و بیان کرد: رفاهیات زائران در مشهد باید به بهترین نحو فراهم شود از این رو لازم است شهرداری و شورای شهر مشهد برای این امر برنامه و اقدام جدی داشته باشند، آستان قدس نیز به میزان توان از هر کمک و همیاری در این مسیر دریغ نخواهد کرد.
وی خواستار تعیین تکلیف شارستانهای اطراف حرم مطهر شد و گفت: با توجه به اینکه توسعه افقی حرم مطهر بیش از این ممکن نیست، اماکن زیر سطحی حرم مطهر با کاربری رواق برای توسعه فضاهای عبادی و زیارتی احداث شدهاند منتهی هماکنون این فضاها به گذرگاه خودروها تبدیل شدهاند؛ مدیریت شهری برای حل این معضل تدبیری بیاندیشد.
تولیت آستان قدس رضوی ضمن تصریح بر همکاری و همفکری بین آستان قدس رضوی و شورای شهر مشهد برای حل مسائل و معضلات، آمادگی این آستان مقدس را برای همکاری با شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد در جهت خدمترسانی شایسته به زائران و مجاوران حضرت رضا (ع) اعلام کرد.
لزوم کاهش فاصله میان مناطق پایین و بالا شهر، توجه به کار فرهنگی عمیق و تأثیرگذار در شهر، مراقبت از سلامت سیستم اداری، توجه به پیوستهای فرهنگی در پروژههای شهری و ساماندهی بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر از دیگر مواردی مورد اشاره حجتالاسلام والمسلمین مروی در این دیدارها بود.
حسن موحدیان رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در این دیدار بر اهمیت ارتباط معنایی میان حریم و حرم رضوی به ویژه در معماری تأکید کرد و گفت: توجه به مفاهیم معنویت در اطراف حرم مطهر از جمله اقدامات ضروری و ماندگار برای مدیریت شهری به شمار میرود.
همچنین سید عبدالله ارجائی شهردار مشهد در این دیدار، ضمن بیان دیدگاهها و برنامههای خود برای رفع مشکلات شهر مشهد و خدمترسانی شایستهتر به زائران و مجاوران بارگاه منور امام رضا (ع)، ویژگی منحصر به فرد خدمت در شهر مشهد را توفیق خدمتگذاری به زائران امام رضا (ع) دانست و ابراز کرد: برنامه شهرداری مشهد در ۶ محور اصلی در نظر گرفته شده است که همگی بهطور خاص یا با واسطه به مسائل پیرامون مضجع شریف حضرت ثامن الحجج (ع) مرتبط میشود.
نظر شما